informatie

Dagtrip Porec naar Venetië

De stad aan het water met rijke historie!

Een van de bekendste bestemmingen om een korte vakantie door te brengen is Venetië. Niet zo vreemd, want een stedentrip naar Venetië heeft heel wat te bieden! De stad aan het water heeft behalve het bekende historische centrum met de kanalen nog vele andere bezienswaardigheden te bieden.Een dagtocht naar Venetië is zo gepland. Er zijn in Porec veel veerboten aanwezig die je zo over kunnen varen. Op die manier kom je heel erg snel aan in Venetië.

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

De stad Venetië

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië. Het is de hoofdstad van de regio Veneto en van de provincie Venetië. Venetië is bij uitstek geschikt om rond te dwalen en de charmes van de stad te ontdekken. Maar tijdens een stedentrip naar Venetië zijn er ook een aantal bezienswaardigheden die je niet over kunt slaan. De bekendste is het San Marco plein, waar ook de San Marco Basiliek zich bevindt. Het plein en de basiliek zijn, in het hart van Venetië, zijn het startpunt van de meest toeristische verkenningen. Dit indrukwekkende plein wordt beheerst door de imposante basiliek, waar de resten van de evangelist Marcus zijn begraven. Op het San Marcoplein vind je ook de klokkentoren Campanile, die in 1902 instortte en daarna weer in de oorspronkelijke stel is opgebouwd. Vanaf het observatieplatform heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Andere bijzondere bezienswaardigheden in Venetië

Andere bezienswaardigheden in Venetië die een bezoekje waard zijn, zijn de Canal Grande, de Rialtobrug en het Peggy Guggenheim museum. De Canal Grande is de belangrijkste straat van Venetië, die uiteraard uit water bestaat. Langs de straat zie je een mooie overzicht van de Venetiaanse architectuur. De Rialtobrug was de eerste stenen brug over het Canal Grande en het centrum van de handel. De nabijgelegen markt is ook erg leuk om even te bezoeken, al is het daar wel erg druk. Voor de kunstliefhebbers kan een bezoek aan het Peggy Guggenheim museum niet uitblijven. Dit is een van de belangrijkste musea voor Amerikaanse en Europese kunst, verzameld door Peggy Guggenheim.

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor jouw jongerenvakantie in Porec

De hotspots van het uitgaansleven van Porec! Als jij opzoek bent naar een leuke vakantie, dan is het belangrijk dat je wel een beetje weet waar je goed uit kan...

Top 5: activiteiten in Porec

Welke dingen je absoluut moet doen in Porec! In dit artikel hebben we een kleine top 5 aan activiteiten gemaakt zodat jij je op vakantie niet zal vervelen. De ...