informatie

Plitvice meren

Een excursie naar een indrukwekkend natuurgebied!

Tijdens een vakantie in het buitenland is het natuurlijk altijd leuk om de bijzonderheden van het land te zien. De Plitvice meren laten je de prachtige natuur van Kroatië zien. Dit indrukwekkende natuurgebied is zeker de moeite waard!

Dagtocht Plitvice meren

Een trip naar de Plitvice meren is een mooie kans om de prachtige natuur van Istrië te bekijken. Tijdens een tocht langs deze meren krijg je 18 meertjes en teveel watervallen in een indrukwekkend natuurgebied te zien. Bij de Plitvice meren waan je je echt in een paradijs. Door al het natuurschoon en het turqoise water lijkt het alsof je je op een tropisch eiland bevindt. De flora en fauna rondom de meren is heel bijzonder! Niet voor niets is Plitvice al jarenlang een nationaal park onder bescherming van UNESCO.

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Rondom de Plitvice meren

In de bossen rondom de Plitvice meren kan je geweldig wandelen. Ook kan je kleine elektrische bootjes huren om het park vanaf het water te verkennen. Je moet er wel wat voor overhebben om dit wondere natuurschoon met je eigen ogen te aanschouwen, vanuit Porec is de afstand namelijk 255 kilometer tot de Plitvice meren. Met de auto of bus doe je hier ongeveer 3,5 uur over.

Excursie naar Plitvice meren in Porec

De meeste reisorganisaties bieden excursies zoals een tocht naar de Plitvice meren aan. Je kunt bij de reisorganisatie om meer informatie vragen en via hen een boeking doen voor een tocht, maar je kunt er ook voor kiezen om het zelf te ondernemen en plaatselijk een tocht naar deze wonderlijke meren uit te zoeken. De prijs voor excursies naar de Plitvice meren verschilt sterk per aanbieder en plaats. Reken in ieder geval op 50 euro, afhankelijk van hoe ver je bij de meren vandaan zit. Het geld voor de entree van het park wordt gebruikt voor bescherming en onderhoud van het park.

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor jouw jongerenvakantie in Porec

De hotspots van het uitgaansleven van Porec! Als jij opzoek bent naar een leuke vakantie, dan is het belangrijk dat je wel een beetje weet waar je goed uit kan...

Top 5: activiteiten in Porec

Welke dingen je absoluut moet doen in Porec! In dit artikel hebben we een kleine top 5 aan activiteiten gemaakt zodat jij je op vakantie niet zal vervelen. De ...