informatie

Stranden van Porec

Welke stranden zijn er in Porec? En waar lig jij deze zomer?

Wil jij tijdens jouw jongerenvakantie in Porec ook het liefst uren op het strand liggen bakken? Lekker de hele dag niks doen en genieten van de zon en de zee? Dan zit je op het strand van Porec helemaal goed!

Porec kent zeer veel leuke en mooie stranden. Het water van de Adriatische zee is heel helder en de stranden in Porec zijn beoordeeld met de Blauwe Vlag (de Blauwe Vlag is een keurmerk voor schone en veilige stranden). Let wel op: in Porec zijn enkel kiezelstranden en rotsachtige stranden, zandstranden zijn er niet. Een strandbedje is dus geen overbodige luxe! Wel zijn er enkele stranden met plateaus, deze zijn met name te vinden bij hotels. De meeste stranden hebben de beschikking over douches, bars en restaurants. Er zijn in Porec een aantal mooie, populaire stranden:

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Town Beach (Stadsstrand)

Gelegen nabij het centrum en de haven van Porec bevind zich een mooi kiezelstrand. Er zijn diverse sportactiviteiten te beoefenen en ook diverse barretjes in de buurt. Het strand heeft douches en op een aantal plekken kun je in de schaduw zitten.

St Nikola strand

Dit kiezel- en rotsstrand ligt op het eiland St. Nikola recht tegenover Porec. Het is met de boot vanaf Porec vijf minuutjes varen. Op het eiland bevinden zich twee hotels, Fortuna Island Hotel en Isabella Castle. Het strand heeft de blauwe vlag. Er zijn douches aanwezig. Let op: in de buurt van het strand bevinden zich geen restaurants en bars, het is dus slim om zelf wat eten en drinken mee te nemen.

Strand Brulo

Strand Brulo is een kiezel- en rotsstrand met plateaus. Het strand ligt op tweehonderd meter van de hotels Valamar Diamant, Valamar Crystal en Valamar Rubin. Het strand is omringt door pijnbomen. Het is een mooi startpunt voor een kustwandeling naar het oude gedeelte van Porec. Er zijn een aantal voorzieningen zoals douches aanwezig op dit strand. Het strand heeft enkele plekken met schaduw.

Activiteiten op de stranden van Porec

En kun je er niet goed tegen om de hele dag te niksen op het strand? Er zijn bij de verschillende stranden strandhuisjes aanwezig waar je de hele dag door een hapje of drankje kunt nuttigen (de uitzondering is St. Nikola strand). Ook zijn er genoeg watersporten te beoefenen. Bij verschillende strandhuisjes kun je iedere watersport beoefenen die jij je maar kunt bedenken. Banaan, Flyfish, waterskiën, surfen, zeilen en nog veel meer.

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor jouw jongerenvakantie in Porec

De hotspots van het uitgaansleven van Porec! Als jij opzoek bent naar een leuke vakantie, dan is het belangrijk dat je wel een beetje weet waar je goed uit kan...

Top 5: activiteiten in Porec

Welke dingen je absoluut moet doen in Porec! In dit artikel hebben we een kleine top 5 aan activiteiten gemaakt zodat jij je op vakantie niet zal vervelen. De ...