informatie

Algemene zaken Porec

Wat je moet weten voor jouw jongerenvakantie naar Kroatië

Wanneer je een vakantie boekt naar Porec, dan zijn er een aantal algemene zaken waar je rekening mee moet houden. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Reisdocumenten

Porec ligt in Kroatië. Wanneer je naar Kroatië op vakantie gaat dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Tijdsverschil

In Porec is er geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

In Kroatië wordt Kroatisch gesproken, maar eigenlijk kun je je overal met Engels en/of Duits ook goed verstaanbaar maken. In sommige bars wordt ook Nederlands gesproken, uiteraard is dit in de Nederlandse kroegen, bars, clubs en discotheken in Porec ook het geval.

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Geldzaken

In Kroatië betaal je met de Kuna, afgekort als HRK. 1 Kuna is 100 Lipa en is ongeveer € 0,14 (€1 = ongeveer 7,40 Kuna). Over het algemeen accepteren ze in restaurants en winkels ook Euro’s. In de badplaatsen zijn geldautomaten waar je kunt pinnen. Het gemiddelde prijsniveau van het land is hetzelfde als in Nederland. Het is gebruikelijk om obers, gidsen en taxichauffeurs een fooi te geven van 5 à 10%. In sommige drink- en eetgelegenheden worden er al servicekosten in rekening gebracht. In dat geval hoeft er geen fooi meer gegeven te worden.

Gezondheid

Er gelden verschillende adviezen wat betreft vaccinaties voor Kroatië. We raden je daarom aan contact op te nemen met een GGD bij jou in de buurt. Zij hebben de meest actuele informatie.

Water

Kraanwater is drinkbaar, maar smaakt sterk naar chloor; daarom wordt het voor Nederlanders aangeraden om flessen drinkwater te kopen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Istrië is uitstekend geregeld en dan maakt het niet uit of je nou per bus of trein reist. In Istrië vind je een uitgebreid net van goede busverbindingen.

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor jouw jongerenvakantie in Porec

De hotspots van het uitgaansleven van Porec! Als jij opzoek bent naar een leuke vakantie, dan is het belangrijk dat je wel een beetje weet waar je goed uit kan...

Top 5: activiteiten in Porec

Welke dingen je absoluut moet doen in Porec! In dit artikel hebben we een kleine top 5 aan activiteiten gemaakt zodat jij je op vakantie niet zal vervelen. De ...