informatie

De omgeving van Porec verkennen

Een excursie naar de omliggende gebieden!

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in de cultuur en geschiedenis? Dan zit je wat dat betreft ook wel goed in Porec. Naast de te gekke feesten en de spannende activiteiten, vind je in en rondom Porec ook erg veel mooie bouwwerken met een rijke geschiedenis. Hieronder vind je een aantal mooie bezienswaardigheden die je zeker een keer moet bezoeken tijdens je vakantie in Porec.

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Rovinj

Een gezellig plaatsje in de buurt van Porec, is Rovinj. Rovinj ligt aan de westkust van Istrie. Dit kustplaatsje is erg leuk om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Kroatië. Zit je eraan te denken om naar Rovinj te gaan? Dan mag je de kerk van St. Euphemia niet overslaan. Rovinj ligt ongeveer 35 kilometer van Porec vandaan. Je zou bijvoorbeeld een auto kunnen huren en vervolgens de omgeving gaan verkennen. Dan hoef je geen rekening te houden met vertrektijden van bussen of met reisorganisaties.

Pula

Pula is een prachtige stad waar je ook erg veel cultuur in terug kan vinden. Deze stad heeft een mediterrane uitstraling met veel mooie bouwwerken. Tijdens je bezoek aan Pula mag je sowieso het grootse amfitheater niet missen! Pula is ongeveer een uurtje rijden vanuit Porec.

Het binnenland van Istrie

Het binnenland van Istrie heeft enorm veel te bieden voor de cultuursnuivers onder ons. Je vindt hier prachtige bossen, bergdorpen en prachtig gelegen kerken en kastelen. Ook in het binnenland van Istrie vind je veel geschiedenis en cultuur terug van Kroatië. Ook vind je hier het kleinste dorpje van de wereld! Hum, dit plaatsje is wel even zoeken, maar dan kan je wel zeggen dat je in het kleinste dorp van de wereld geweest bent!

Brijuni

Brijuni is een prachtig nationaal park. Iedereen die kan genieten van de natuur, is hier helemaal in zijn element. In dit nationale park kan je mee met een safari die door de prachtige natuur rijdt. Ook zie je tijdens deze safari verschillende loslopende dieren. De reisafstand is het enige minpunt van het nationale park. Vanuit Porec moet je namelijk eerst naar Fazana, dat 50 kilometer verder ligt. Vervolgens ga je vanuit Fazana 15 minuten op een bootje, waarna je aankomt in het nationale park. Wil je meer weten over de omgeving van Porec of wil je meer weten over de bovenstaande dorpjes en steden? Vraag je reisleiding dan even om hulp. Zij kunnen je nog meer informatie geven over deze plekken en je verder helpen. Soms gaan er ook georganiseerde reizen naar omliggende steden en dorpen. Zo organiseert Beachmasters een tripje naar Venetië. Onder het kopje “activiteiten” vind je hier nog veel meer informatie over.

Alle activiteiten in Porec zelf

Wil je meer weten over Porec zelf? Dan moet je nog even verder kijken op deze site. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een goede vakantie in Porec. Zo kan je hier meer informatie vinden over het eten in Porec, de leuke activiteiten en natuurlijk het uitgaansleven. Ook op de blog wordt regelmatig een bericht geschreven. Deze berichten zijn interessant voor alle Nederlandse jongeren die naar Porec gaan of willen gaan. Houdt de site dus goed in de gaten!

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor jouw jongerenvakantie in Porec

De hotspots van het uitgaansleven van Porec! Als jij opzoek bent naar een leuke vakantie, dan is het belangrijk dat je wel een beetje weet waar je goed uit kan...

Top 5: activiteiten in Porec

Welke dingen je absoluut moet doen in Porec! In dit artikel hebben we een kleine top 5 aan activiteiten gemaakt zodat jij je op vakantie niet zal vervelen. De ...