informatie

Vijf drankspellen tijdens jouw jongerenvakantie in Porec

De leukste drankspellen voor tijdens jouw reis!

Vind jij het ook leuk om een spelletje te spelen? Er zijn genoeg leuke spellen, met of zonder drank, te vinden die je samen met je vrienden kunt spelen op vakantie. Wij geven jou  5 leuke spellen waardoor jij je tijdens jouw jongerenvakantie niet te hoeft te vervelen! Waar in de tekst staat dat je alcohol moet drinken kun je dat natuurlijk ook vervangen door iets anders, bijvoorbeeld een grappige opdracht.

Direct alle jongerenvakanties naar Rimini vergelijken

Spel 1: Bierpong

Bierpong is een Amerikaans drankspel en wordt gespeeld in teams van tenminste één persoon. Het doel van Bierpong is om een balletje over tafel in één van de bekers van de tegenstanders te gooien. Lukt dit, dan moet de speler van het andere team die op dat moment aan de beurt is deze beker leeg drinken. Het team dat als eerste alle bekers van de tegenstander heeft geraakt, wint het spel. Bierpong is een vrij makkelijk spel: je begint met het verdelen van alle spelers in twee even grote teams. Vervolgens wordt het speelveld opgebouwd. Aan beide kanten van de tafel worden 10 bekers neergezet, bijvoorbeeld in de vorm van een 4-3-2-1 piramide. Alle bekers worden gevuld met een drank naar keuze. Meestal wordt bier gebruikt, maar met sterke drank of mixdrank is het spel ook prima te spelen. Nu kan het spel Bierpong beginnen. De teams proberen om de beurt een pingpongbal in één van de bekers van het andere team te gooien. Lukt dit, dan moet iemand van het team de beker leegdrinken. Per beurt mag een team twee keer gooien. Wissel elkaar elke beurt af, zodat iedereen aan de beurt komt. Bierpong is afgelopen als alle bekers van een team leeg zijn. Dit team is de verliezer, en moet als straf ook alle bekers van de winnaars leegdrinken.

Spel 2: Stef Stuntpiloot

Stef Stuntpiloot is een spel dat iedereen wel kent. Dit spelletje, wat eigenlijk bedacht is voor kinderen, is razend populair onder jongeren. De hoofdrolspeler van dit spel is Stef, stuntpiloot van beroep. Stef bevindt zich in een klein rood vliegtuigje, dat aan een vliegarm is bevestigd. Deze arm en het vliegtuigje vormen het centrum van het speelveld. Daaromheen bevinden zich de vier kippenhokken van de spelers. Stef vliegt als een razende over of door de kippenhokken. Als hij jouw kippenhok nadert, probeer je hem met de wip over jouw kippetjes te tillen. Als dit je niet lukt, raak je een schijfje kwijt. Het doel van het spel is om de fiches van je tegenspeler weg te meppen. Als je dit spel met een drankje zou willen spelen, dan zou degene die het eerst al zijn fiches kwijt is een drankje moeten atten.

Spel 3: Wie ben ik

Ook wie ben ik is een makkelijk maar leuk spel om te spelen. Het werkt als volgt: iedere speler krijgt een briefje op zijn hoofd met daarop de naam van een bekende (denk hierbij aan bijvoorbeeld acteurs, zangers, politici, etc.). Elke naam mag, maar het moet wel een bekend persoon of figuur zijn. Behalve degene die het briefje op zijn hoofd heeft, kan iedereen dus zijn wie hij ‘is’, oftewel moet raden welke naam er op het briefje staat. Vervolgens mogen de spelers om de beurt een vraag aan elkaar stellen om erachter te komen wie hij nu is. Degene die het eerst raadt wie hij is, heeft het spel gewonnen.

Spel 4: Captain

Captain is een spel voor mensen die wel van een biertje houden. Wie is de Captain is een spel waarbij alleen de echte bierdrinkers stand houden. Het spel maakt onderscheid tussen de Captain en de Afhakers. Het werkt als volgt: Je bent met vrienden een biertje aan het drinken. De eerste persoon die zijn biertje op heeft is de Captain! Wanneer de Captain een slok heeft genomen van zijn tweede biertje, dienen alle mensen hun eerste biertje te atten. Wanneer de Captain zijn tweede biertje op heeft en van zijn derde biertje een slok neemt, dienen de andere mensen hun tweede biertje te atten. Doen ze dat niet? Dan moeten ze zeggen: ik haak af. Op dat moment zijn zij uit het spel. De Captain kun je verslaan als je jouw biertje eerder op hebt dan die van de Captain, dan neem jij de positie van de Captain over en moet iedereen jouw tempo aanhouden. Het komt er eigenlijk op neer dat de Captain steeds een biertje voor is. Je kunt dit spel overal spelen, en tussendoor gezellig in de kroeg staan, als je het tempo van de Captain maar aanhoudt!

Spel 5: Hoger of lager

Hoger of lager is een vrij simpel drankspel. Je hebt een pak kaarten zonder jokers nodig om het spel te spelen. In principe kun je het spel met zoveel mensen als je wilt spelen.Je begint door één kaart open op tafel te leggen. De speler die begint moet raden of de volgende kaart hoger of lager is dan deze kaart. Heeft de speler het goed, dan is de volgende speler aan de beurt. Maar heeft de speler het fout, dan moet deze een grote slok bier nemen en is hij of zij nog een keer aan de beurt. Een potje is afgelopen als het hele pak kaarten op is.

Handige tips & blog

Uitgaansgids voor jouw jongerenvakantie in Porec

De hotspots van het uitgaansleven van Porec! Als jij opzoek bent naar een leuke vakantie, dan is het belangrijk dat je wel een beetje weet waar je goed uit kan...

Top 5: activiteiten in Porec

Welke dingen je absoluut moet doen in Porec! In dit artikel hebben we een kleine top 5 aan activiteiten gemaakt zodat jij je op vakantie niet zal vervelen. De ...